Twitter 10 år – På tide å åpne en Twitterkonto?

Twitter 10 år

Hurra, Twitter er 10 år. Så langt har kanalen nådd 1 074 000 brukere i Norge, som særlig interesserer seg for kultur, samfunn og økonomi. For tiden jobbes det hardt med å få flere brukere inn på Twitter og med å gjøre eksisterende brukere mer aktive. Om og hvordan Twitter vil klare seg i fremtiden er et hett tema om dagen.

Som bedrift på Twitter kreves det at man har noe å si veldig ofte, og kan være en fin kanal for bedrifter med en målgruppe som liker å holde seg oppdatert på nyheter.

Brukerne på Twitter er gjerne oppdaterte folk som oppsøker informasjon og nyheter om temaer, selskaper eller personer de interesserer seg for, og engasjerer seg i gjennom kommenterer, likes og retweets. @ kan brukes dersom man har et ønske om å kommunisere til en spesifikk Twitterkonto, og # brukes om man ønsker å sette et emne på det man legger ut.

Twitter er en kanal for mikroblogging, med begrenset tegnbruk på 140 tegn. Kunsten er derfor å være kort og konsis. I en tweet kan man også legge til bilder og kjøre i gang avstemming gjennom spørsmål. Det gjelder å gjøre seg interessant, men man må også være engasjert i andre Twitterkontoer selv, slik at andre blir bedre kjent med din bedrift. Velger man å følge mange brukere, så er det også større sannsynlighet for at disse vil følge deg tilbake.

Dersom man drifter en veldig aktiv Twitterkonto kan det være at kanalen etter hvert begynner å fungere som kundeservice. Dessuten kan man bruke kanalen til å overvåke hva andre sier om bedriften og reagere.

Det er ikke sikkert Twitter er den kanalen som egner seg best for din bedrift, det kommer an på hvor mye du egentlig har å dele, hvor interessant det du deler er og de målene bedriften har. Bedriften er egnet for Twitter om den kan tilføre brukerne noe verdi, så gjelder det å sette av tid og ha en plan for det man gjør slik at man ikke forsvinner i mengden.

Ta en titt her om du ønsker å lese mer om sosiale medier og de ulike kanalenes funksjoner.

 

Katrine

Del gjerne dette innlegget med dine venner
Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *