Slik kan du tjene enda mer på nettrafikken din!


internett-nettside-affiliate-marketing

Har du hørt om begrepet affiliate marketing? Dette er det verdt å lese videre om dersom du driver en blogg, et nettmagasin eller en nettside med god trafikk hvor det egner seg å selge produkter eller tjenester for andre, slik at du blir noen kroner rikere selv.

Affiliate marketing betyr enkelt forklart at man markedsfører produkter eller tjenester for et annet selskap eller en enkeltperson på internett og blir belønnet med penger, varer eller tjenester. En blogger kan for eksempel ha en avtale med en klesbutikk på nettet om å omtale produktene deres og legge til lenker som fører leserne rett inn i nettbutikken. Bloggeren får da en provisjon/andelsprosent av salget som utføres, betaling pr. klikk inn til nettbutikken eller gratis klesplagg.

Rabattkodesider hvor brukerne henter ut rabattkoder for å få avslag når de handler på nettet er et annet eksempel på affiliate marketing. Her har selskapene avtaler med hundrevis av nettbutikker, annonserer tilbud og rabattkoder for disse og mottar provisjon pr. salg eller klikk som utføres. LittBilligere.no og rabattkodesidene til KK, Dagbladet og DinSide er typiske slike sider som kun lever av affiliate-avtaler.

Ved affiliate marketing samarbeider man altså med et annet selskap eller andre personer og får betalt dersom man klarer å utføre salg eller klikk for den andre parten.

Ønsker du å skaffe deg affiliate-avtaler?

Veldig mange nettbutikker i Norge har sluttet seg til såkalte affiliate-nettverk ettersom affiliate-etterspørselen er stor og derfor vanskelig å følge opp på egenhånd. De ulike nettverkene lar deg opprette en bruker, legge til nettsiden din og søke i affiliate-programmer, som er nettbutikkenes ulike programmer med vilkår og provisjoner. Blir du godkjent i et program er det bare å sette i gang med nedlastning av lenker, bannere, bildemateriale, rabattkoder og så videre for denne annsøren og spre dette videre på egen nettside. Affiliate-nettverkene vil alltid streber etter gode provisjonsavtaler for deg, holde orden på statistikk for salg og lenkeklikk, være rådgivere og fungere som et bindeledd og kontaktpunkt mellom deg og annonsør. I tillegg holder de deg oppdatert på nye affiliate-programmer og eksklusive tilbud som du kan være med å fronte.

Har du lyst til å se etter programmer kan jeg anbefale disse affiliate-nettverkene:

Det går også an å ordne avtaler med ulike annonsører og administrere på egenhånd, men dette krever en god del oppfølging, egne tracking- og statistikksystemer, at du har din egen lenkegenerator og en god del kunnskap om lenking. Det kan lønne seg å ordne avtaler selv dersom man har tid og god kontroll på dette, men blir det mange samarbeidspartnere vil man fort erfare hvor mye arbeid det blir og at det krever en del kunnskap. Det er heller ikke alle nettbutikker som har kapasitet til å følge opp slike avtaler på grunn av den store etterspørselen.

Før man søker i programmer og inngår affiliate-avtaler er det fort gjort å glemme seg og inngå avtaler fra alle kanter med en tanke om å tjene mest mulig penger. Husk alltid hva du står for og tenk derfor nøye gjennom hvem du samarbeider med slik at samarbeidet ikke svekker deg som person, selskapet, merkevaren, produktet eller tjenesten.

Ønsker du å sette i gang å skrive content med affiliate-lenker bør du også lese her.

Lykke til!

 

Katrine

Del gjerne dette innlegget med dine venner
Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *